
Құрмамен ауыз ашқанда абай болыңыз, ағзаңызға зиянын тигізуі мүмкін
- Құрманың да түр-түрі бар, олардың кейбірін жеуге болмайды. Мысалы, қазір кейбір елдерден келетін құрмалар фруктозамен, глюкозамен өңделген, егер сіз ашқарынға сондай түрін жейтін болсаңыз, қаныңыз бірден көтеріліп кетуі мүмкін. Ал қант көтерілсе, созылмалы ауруыңыз асқынады, шаршап, басыңыз ауыра бастайды. Күні бойы ағзаңыздың тазарып, детокстан өткені бекер болады. Сондықтан Меккеден келген, таза, ешқандай қоспасы жоқ “әжуа, сукари” деп аталатын түрлерін таңдаған дұрыс, - дейді нутрицолог Ләззат Ибраимова.
Оймақ
Қазақстан және шетел ақпараттарын тарататын, түрлі оқиғаларға мамандар көзқарасы мен арнайы сараптама ұсынатын медиа құралы – Oimaqnews.kz. Ойлана білгенге оймақтай ойдың да берері мол.